play stop


Beenie Man
TISDAG 22 JUNI

Den jamaicanska dancehallartisten,
”King of Dancehall ” Beenie Man
kommer till KB 22/6, Malmö!


Döpt till Moses Davis men känd runt hela världen som Beenie Man är han dancehall kulturen personifierad. Redan som 5 årig började han att deejaya med rytmer som hans farbror spelade och när han hunnit bli 8 år spelade han in låtar med producenterna Bunny Lee och Henry "Junjo" Lawes. Under 90-talet släppte han hits som World Dance, Slam, Old Dog, Dancehall Queen m.fl. och han fick sitt riktigt stora internationella genombrott med Neptunes-producerade Girls Dem Sugar med Mya och Love Me Now med Wyclef! Därefter har han gått från klarhet till klarhet med hits som King of Dancehall, Gimme Gimme, Back it Up, Hmm Hmm, Pickney Nuh Yuh Dung m.m Som liveartist levererar Beenie Man alltid maximalt, så när det handlar om dancehall och enterteinmant är det inte många som kan mäta sig med the King of Dancehall!

www.myspace.com/beenieman

Warm up Sound: Malmö finest dj JESAJA (kärleksklubben) & EASY Boy

Tisdag 22 juni

Öppettider: 20.00 - 01.00
På scen: 21. 00
Förköp:235 :- + avgift or 290:- vid entré
Ålder: 13
Biljetter: www.eventim.se______________________________________Reggaeveteranen EEK-A-MOUSE till KB 12 maj 2010

Hans album Eek-A-Nomics, från år 1988, etablerade honom hos den internationella publiken, club hiten “The Freak” föddes och han blev signad till skivbolaget Island Records år 1989. Han återtog sedan tronen med albumet “U-Neek” år 1991, som spann vidare på den rock-orienterade stilen bland annat med en cover-version av Led Zed Zeppelins “D´Yer Maker” och hit singeln “You Are The One I Need”.

Eek A Mouse var gästsångare på alternative metal bandet P.O.D,’s album Satellite. Han lånade ut sin säregna röst till rock-reggae låten “Ridiculous”. Han kan också höras på California baserade ska-punk bandet OPM’s album “For Them Asses”, en blandning av hip hop, rock och pop med laid-back reggae på låten “Perfect day.”

Med sin unika stil är han en av föregångarna för singjay-stilen. Eek A Mouses använder ett komp som inte är digital dancehall och inte heller en toasters rytm lånad från någon annan låt. Han är fullkomligt unik, vilket är svårt att säga om någon annan artist inom vilken genre som helst. Eek A Mouses stil är helt enkelt underhållande att lyssna till, som i den underbart lekfulla "Peeni Walli" eller hiten "Wa-Do-Dem”.
www.myspace.com/officialeekamouse


Efter konsert: nattklubb med Malmös finest ; Dj Jesaja (Kärleksklubben) + Easy Boy & Gada.

Reggae,Dancehall, hiphop, Funk Soul & R'n'B
Vinylbaren: Dj Jesus spelar Salsa, Socca, Reggaeton
Tid: 23.00 - 04.00
På scen: 23.30
Entre: 100:-
Åldersgräns 18

______________________________________FEMI KUTI the son of the legendary start
FELA KUTI (Nieria)


in concert live & direct at KB-Malmö, Sweden monday 26th April 2010.

Det här bör ni inte missa!

AFROBEAT MED LEGENDEN FELA KUTIS SON FEMI


Musik som känns i mage och hjärta, som rycker i benen och fastnar i hjärnan. En resa genom den afrikanska paradoxen, från Lagos getton till korrumperade politiker.

Femi Kuti är son till den legendariske afrobeat-pionjären och nigerianske revolutionären Fela Kuti. Afrobeat är en blandning av jazz, funk och traditionell afrikansk sång där afrikanska slagverk blandas med sång och blåsinstrument. Femi föddes i London 1962 men är uppvuxen i Lagos, Nigeria. Redan som 15-åring började han som saxofonist i faderns band. För att 1986 bilda sitt egna band, Positive Force.
Han har precis som sin far haft ett stort socialt och politiskt engagemang i Nigeria. Med stor respekt för sitt kulturarv har han under mer än 20 år utforskat och förfinat sin stil, till en afrobeat med nyanser av soul-jazz som kommit att bli hans kännetecken. Hans mål var aldrig att kopiera faderns musik utan att utforska den. Han har genom att tänja på gränserna också lyckats nå en ny publik som aldrig hört talats om Fela.

Date: Monday 26th of April
Place: KB, Bergsgatan 18 Malmö
Time: 19.00 - 23.00
On Stage: 20.00
DJ: Johan Alexandersson
Entré: 270 kr / 240 kr (medlemmar och studenter)
Biljetter online: www.kulturcentralen.nu/
www.myspace.com/femikuti

______________________________________


KB & club Rabb-A-Dabb
presents the King of Dub

MAD PROFESSOR
& Ariwa Live Dub Show

Ingen mindre än Mad Professor kommer till Malmö och KB! Mad Professor har runt 200 album på nacken, som han antingen själv har producerat, medverkat på eller remixat. Detta gör honom till en av de största av 2:a generationens producenter inom musik stilen dub. Han var även tungt bidragande till övergången mellan klassisk 70-tals reggae dub och digital dub. Han har samarbetat och producerat med reggae storheter som Lee "Scratch" Perry, Sly & Robbie, Pato Banton, Jah Shaka, och Horace Andy för att nämna några. Samt även med Sade, Massive Attack, The Orb, och även med den brasilian DJ Marcelinho da lua.

Dj Jesaja (KärleksKlubben/Banken), Mr Jim, Jimi Rebel, Easy Boy & Gada kommer även leverera sköna vibes hela kvällen! Det kommer bli en skön mix av Rabb-A-Dabb aka Kärleks Klubben Stylee!

HEAVY! HEAVY!! HEAVY!!!

www.myspace.com/madprofessordub

Skärtorsdagen: 1:e April
Tid: 23.30 - 04.00,
Plats: Kulturbolaget-Malmö
Pris. 100:-

Deejays: Jesaja (Kärleksklubben/Banken) + Mr.Jim ,Jimi Rebel, Gada & Easy boy

______________________________________


Club Rabb-A-Dabb
Presents Live
Lee "Scratch" Perry
Support Roots Alliance

Fredagen 5:e Februari är det dags för Bob Marley's 65 års kalas & det ska vi fira med att traditionsenligt köra Bob Marley Celebration party på KB.

Bob Marley var och är ännu den störste reggaeprofilen genom tiderna och dessutom en av Tredje världens främsta musikartister. Att beskriva Marley med ord är ingen lätt uppgift, Timothy Withe som skrev biografin Catch A Fire, sade att Marley var ett magert lejon som rörde sig som en spindel och levde som en ande. Bob Marley är den som satte reggae och Jamica på kartan

Denna gång har vi äran att presentera självaste Lee Perry! Lee, även kallad "Scratch" Perry har en imponerande samling skivsläpp bakom sig. Första singeln gav han ut 1959 och han har sedan dess gett ut 100 tals releaser. Bland annat Disco Devil, Roast Fish Collie Weed & Corn Bread, Super Ape, Return Of The Super Ape för att nämna några. Han är också ytterst ansvarig för uppfinnandet av genren Reggae & Dub. Förra gången han spelade på KB för 5 år sedan gjorde han en oförglömlig konsert, vi vågar utlovar en repris & med dom berömda cd skivorna fastklistrade förhoppningsvis :D

There is no better celibration than to have one of Bob Marleys producers and friend Lee "Scratch" Perry Perform Live band @ KB. Friday 5 Feb
Mera info: www.myspace.com/leescratchperry

Support by Roots Alliance Roots Alliance Bildades 2003, av 3 medlemmar från ett annat band som kallade sig för "King Ramses An Di Migthy Dwellas" Deras musik är i stilen Roots Reggae och influerad av bla Bob Marley & the Wailers, Black Uhuru, Stell Pulse med mera!
Mera info: www.rootsalliance.com/The%20Story%20site.htm


Datum: 5 feb 2010
Tid: 20:00 På scen 21:00
Pris: 215 + avgift
Ålder: 18 år


Dj´s:
Mr Jim, Jimi Rebel, Gada Club


______________________________________


Rabb-A-Dabb proudly presents LIVE:

(Fyah mum) QUEEN IFRICA,
TONY REBEL And C-SHARP BAND (Jamaica)

QUEEN IFRICA: Queen Ifrica & Tony Rebel har sedan slutet av 90 talet turnerat tillsammans vid otaliga tillfällen. Dom levererar alltid kulturell roots reggae från jamaica av yppersta kvalitet. Queen Ifrica har med sina senaste hit's "Daddy" & "Keep It To Yourself" exploderat i populärlitet och tagit över tronen som Jamaica's no1 concious reggae queen. Hon är även involverad i flertalet rädda barnen organisationer och ställer ofta upp i olika " Charity" event's där inkomsterna går direkt till drabbade barn i Jamaica's slumområde.
Mer info: www.myspace.com/queenifrica

TONY REBEL Tony Rebel började sin karriär 1987, sedan dess har han levererat otaliga hits där "If Jah Is Standing By My Side", "Just Friends" & "Fresh Vegitable" får räknas som dom största succéerna.
Mer info: www.myspace.com/tonyrebel

C-SHARP BAND Som warm up & supportband så spelar album aktuella C-Sharp Band. Dom är ett välkänt live band på Jamaica och har spelat sedan 2001 tillsammans med artister som Third World, Rita Marley, Taurus Riley & Turbulence.
Mer info: www.myspace.com/csharpband

Välkommna till en oförglömlig reggae kväll, positive vibration all the way!

Date: Friday 29th January 2010
Place: Babel,spång. 38 Malmö
www.babelmalmö.se
Time: 21-03 On stage 22.00
E-Fee: 250:- + service
After concert: 80:-
Tickets @: www.eventim.se/...
or callcenter 0771 -651 000 Ticket @ Malmö or Lund;

Folk å Rock Malmö Skomakaregatan 11
www.folkarock.se

Malmö Skivhandel Storgatan 25
www.malmoskivhandel.se


Nöjesteatern Malmö Amiralsgatan 35
www.nojesteatern.se


Sydsvenskans Stjärncafé Skomakaregatan 1(lund)
www.juliusbiljettservice.se


We Love Music Lund Kungsgatan 4 (Lund)
www.welovemusic.se


______________________________________


KILEMA -- World Mix
5 november
Inkonst Bergsgatan 29 Kl 20.00

Varm klangfylld strängmusik från Madagaskar
Som 12 åring började han tillverka rustika instrument av det som fanns tillgängligt -- idag är Kilema en mästare på de traditionella instrumenten Marovany, Kabosy och Katsa. Madagaskars själ finns med i allt som Kilema gör!

Den soliga ön Madagaskar fostrar fantastisk musik! Ett av de tydligaste exemplen är Kilema. Redan som 12 åring började han spela med lokala band och tillverka rustika instrument av det som fanns tillgängligt. Strängarna till instrumenten skapades av gamla vajrar från cyklar. Kilema blev relativt snart professionell artist och startade sitt första egna band 1997. Kilema har även spelat med Justin Vali Trio på Peter Gabriels skivetikett Real World och var under många år ett av huvudnumren på densammes musikfestival, Womad. Kilema bor numera i Spanien som är hans bas att utgå från för turnéer med sitt band som består av hans bror Nesta och de spanska musikerna Pedro Delgado och Miguel Navarro de Vera. Kilema är en mästare på de traditionella instrumenten Marovany, Kabosy och Katsa. Kilema har Madagaskars själ med sig i allt ha gör. Kom och ta del av Kilemas varma, sprittande klanfyllda musik, du kommer inte att bli besviken.

Biljetter:
Kulturcentralen: www.kulturcentralen.nu
Tel: 040-10 30 20
Pris: 140 kr

student/medlem i Mix Musik 120 kr

Kilemas hemsida: www.kilema.com
Kilema på Myspace: www.myspace.com/kilema2

Direktlänk Kulturcentralen: www.kulturcentralen.nu/i/?5207

______________________________________


OUMOU SANGARÉ -- World Mix

7 november
Kulturbolaget -- KB Bergsgatan 18 Kl 21.00

Afrikas klarast lysande sångstjärna! Oumou Sangaré, från Mali, även känd som "sångfågeln från Wasulu" är erkänd som den största kvinnliga afrikanska stjärnan i sin generation. Hon har genom sina texter och sitt engagemang för kvinnors rätt blivit en stark förebild för många. Men det är genom sin sång som hon trollbinder oss. Musiken är starkt påverkad och influerad av den musikaliska tradition och kultur som präglar den region, Wasulu i södra Mali, där Oumou Sangaré växte upp. Kraften i den musiken vill Oumou Sangaré kunna överföra till sin egen musik. Men det som gör Oumou Sangaré speciell är hennes ständiga vilja till utveckling. Hennes odiskutabla karisma och naturliga utstrålning från scenen har gjort henne till den superstar hon är inom den afrikanska musiken idag. Vi kan se fram emot en kväll som kommer att värma oss ända in i själen. Att få se och höra Oumou Sangaré på scen här i Malmö är något vi har längtat länge efter. Missa inte denna konsert om du vill ta del av en av de finaste och mest fängslande nu levande afrikanska sångerskorna.

Biljetter:
Kulturcentralen tel: 040-10 30 20 www.kulturcentralen.nu
Pris: 250 kr
student/medlem i Mix Musik 220 kr

Oumou Sangaré på Myspace:
www.myspace.com/oumousangare Oumou

Sangarés skivbolag:
www.worldcircuit.co.uk/#Oumou_Sangare

Direktlänk Kulturcentralen
www.kulturcentralen.nu/i/?5230


______________________________________


FRIDAY 23RD OF OCTOBER

LIVE AND DIRECT FROM JAMAICA
SIZZLA KALONJI

feat. TEFLON (Jam)!

Support by DJ Wilson Soto, Jimi Rebel, Mr Jim & Besh One don't miss out!!

About: www.myspace.com/sizzlakalonji

SIZZLA KALONJI is one of the most prolific leaders of the conscious Reggae dancehall movement. He made is debut single in 1995 and helped lead dancehall back to the musical and spiritual influence of roots reggae and heavily Rastafarian subject matter. A run of successful singles followed up and led to the release of Sizzla's debut album "Burning Up". But his major breakthrough came with the release in 1997 of the now classic album "Black Woman and Child" on Greensleeves Records. The album beared all the hallmarks of Bobby 'Digital' Dixon's dancehall-influenced production and the impact on both the reggae and mainstream markets was phenomenal. Along with universal praise came Sizzla's first nomination for Best International Reggae Artist of the Year at the 1998 MOBO Awards and a place in various magazines' top 100 albums of the year. Overall his music is generally positive, advocating faith, compassion for poor black youth, and respect for women. He remains something of an enigma to the public at large, rarely granting interviews and keeping his concert appearances to a minimum! Nonetheless, he still ranks as arguably the most popular conscious reggae artist of his time. A versatile singjay-style vocalist with a gruff, gravelly tone, he is capable of both rapid fire chatting, powerful, melodic singing, and his best backing riddims are among the strongest in contemporary dancehall. Sizzla Kalonji has released over 45 impressive solo albums and over fifteen combination albums, crossing different genres of Reggae. The number of mix tapes on the street are countless.


About: www.myspace.com/teflonyardalove

SHANIEL WATSON, aka 'TEFLON' which means 'Teach E Forever Love all Over the Nation' is one of Jamaica's most promising conscious reggae artist's! Highly influenced by the likes of Sizzla Kalonji, Bob Marley, Capleton, Buju Banton, Cocoa Tea and Beres Hammond he started making music on his own. Since his debut single "Bless Me Jah" Teflon has produced a multiple amount of great singles and gaining support by all the major reggae elite. Now touring with Sizzla Kalonji as his warm up singer you can be sure this guy is going big! Don't miss this chance to see them live in concert, it will be legendary!!

Join our the facebook group for more info and future bookings! www.facebook.com/...
Pre-sale tickets at www.babelmalmo.com

Venue: Babel malmö, Spångatan 38
Time: 23.00 - 03.00


______________________________________


Africa Festival

BARNPROGRAM 13.00-18.00

SAGOTÄLT 13-17, slå er ner en stund bland alla sagodjuren i Sagotältet och lyssna på traditionella afrikanska sagor!

13.30-14.00 Dansworkshop, prova på att röra dig till afrikanska trummor med danslärarna Genaba Camara och Teresa Ciel (för barn i alla åldrar!)
13-17 Ansiktsmålning, pyssel
15.30-16.00 Dansworkshop för barn i alla åldrar!
13-17 Traditionell afrikansk hårflätning

MAT & MARKNAD 13.00-00.00
konst, hantverk, skönhetsprodukter, kläder, prova på mat från hela Afrikas kontinent!

FOTOUTSTÄLLNING
från Sydafrikas kåkstäder, Tältet 13-18

SEMINARIUM
14.00 Jasgruppen föreläser om bl.a Afrikas historia 16.00 Madubuko Diakité från Organisationen Afrosvenskdiaspora håller seminarium kring den aktuella antologin ”Afrikansksvenska röster"

PÅ SCEN

18-20.30 SAMBOU SUSOU, en av Västafrikas största griotsångerskor just nu med sjumanna band!
20.30-22.00 Dj GADA varvar skön soukous*african salsa*highlife*

UTOMHUSBIO, 22-00
Kvällen avslutas med utomhusbio med filmen SEX, OKRA and Salted Butter (regi Mahamat-Saleh Haroun Tchad/Frankrike 2008) Harouns första spelfilm Bye Bye Africa (1999) vann pris för bästa långfilmsdebut vid Venedigs filmfestival. Daratt (2006) vann stora jurypriset i Venedig. Harvard Film Archive kallar Haroun ”en ledstjärna inom afrikansk film”. Sex, Okra and Salted Butter är en varm och underfundig historia om en afrikansk familjs öden och äventyr i den franska staden Bordeaux.

Sambou was born in Banjul in the early 70s and unlike most young Gambian artists, she hails from a griot family that really gave her a jumpstart in her musical career. From 1991 to date, she has released several of singles including 'mindaan du diaam' which instantly became a hit song. Her album is in the productions and will be out very soon. A song entitled 'Bunia', Mandinka for'respect' from her upcoming album has been released on a music video entitled 'Da fatang 2' under the Jololi label in Senegal and internationally. Sambou's singing style with her strong and piercing voice could be compared to the likes of Mama Draba of Mali and Sona Tata Conde of Guinnea. She mainly sings Manding, a West African style music probably originating from Mali but popular throughout the sub-region but has co-recorded songs with a number of Gambian musicians including Kora player Jaliba Kuyateh, reggae artist Singateh aka Freaky Joe, Hamaleh G reggae group and many more. Crowned Best Gambian Female musician in 2000, a title that she won again in 2001 and in 2003. In 2005 she won the tiltle of 'Best National artist'.
______________________________________


BIGGEST DANCEHALL BASHMENT 2009:
at KB Malmö-Sweden


CHAKA DEMUS & PLIERS (JAM)
www.myspace.com/officialchakademusandpliers
DANJAH (Swe)
www.myspace.com/danjahmusic
DARK ANGEL (JAM)
www.myspace.com/darkangelintl
TOPAZ SOUND (Swe)
MILLION VIBES (Swe)
DANCEHALL QUEEN JULIE
BOWDOWN

Reggaewarriors & Maestro Entertainment presenterar en helkväll tillägnad dancehall och inget annat! Jamaikanska Chaka Demus & Pliers leder sätter KB i gungning tillsammans med hjälp av ett helt gäng likasinnade gäster.

Chaka Demus & Pliers är en Jamaicansk reggae duo som haft större framgångar på de engelska musiklistorna än självaste Bob Marley. De båda sångarna hade redan framgångar som soloartister var för sig innan de i början av 1990-talet påbörjade sitt samarbete.

Tillsammans är de mest kända för sin singel ”Murder She Wrote” från år 1994, producerad av Sly och Robbie. Efterföljande singeln "Tease Me", stannade på den engelska topp 10-hitlistan i tre månader.

Den Jamaicanska duons oemotståndliga musikaliska blandning, av oslipat och mjukt, är älskad världen över. De har etablerat sig på den internationella reggaescenen och fortsätter att leverera starka framträdanden både på Jamaica och utomlands. Chaka Demus & Pliers är ännu en framgångssaga i raden av Jamaicanska reggaeartister som nått globalt erkännande. Chaka Demus & Pliers senaste album "So Proud" gavs ut i oktober 2008.

Date: Thursday 30th July
Venue: KB; bergsgatan 18 Malmö
E-Fee: 180:- SK inadvance 250:- at Door
Time: 21.00 - 03
On Stage: 22.00
Tickets: www.eventim.se 0771 651 000, www.kulturcentralen.nu 040 10 30 20, Snikersn N stuff 040 30 30 75 & Impala Möllan 040 810 26

More info www.kulturbolaget.se
040 30 20 11

______________________________________


Wednsesday 10th june 21.00pm Live & Direct from Jamaica at KB Malmö-Sweden

REGGAE DANCEHALL SUPREME FIESTA (indoorsfestival)

Live:
BUJU BANTON (Jam)
DELLY RANX (Jam)
NEW KIDS (jam)
NICKY BURT (Jam)
Shiloh Band (Jam)
Support sound:
Neneh Cherry and Roughbush Sound + Million vibes Soundsystem

Maestro Entertainment is happy to announce that Jamaican music icon *Buju Banton* will light up the stage at KB Malmö on Wednessday June 10th at 21.00 pm.

Billed as "Reggae Dancehall Supreme Fiesta", the extravaganza extra ordinary event will feature *Delly Ranks, New Kidz and Nicky Burt*, all backed by *Shiloh Band*. Buju Banton and his Shiloh Band are planning a very special set for this occasion that will include tracks from his critically acclaimed new album, *Rasta Got Soul*, Blazing the occasion, The girlpower dj duo *Neneh* (Buffalo Stance)*Cherry* and *Marimba Roney* from Roughbush Sound will join force with *Million Vibes Soundsystem,* playing the best of the best dancehall selections from old schools and modern sounds myspace:

www.myspace.com/bujubanton www.myspace.com/dellyranx www.myspace.com/newkidzmusic
more info: www.kulturbolaget.se
wwwkulturcentralen.nu
______________________________________


Live: JIMMY CLIFF support JALEX
at folkets Park Malmö
2nd July
Tickets @ www.ticnet.se

JIMMY CLIFF (Jam/Uk)
Greetings to everyone ,my name is Jimmy Cliff, actor, music innovator, singer, songwriter, music producer, "Artivist", businessman, and much more... I took on to myself that name with the intension of establishing myself thoughout this Planet, as high as the Cliff's of Adelphi Land where I was told I was born which seemed like the highest peak on the Earth to me as a child. Adelphi Land is a village in the District of Somerton in the parish of St James Jamaica an Island in the Caribbean sea. That mission of establishing myself is more then half way there. My parents named me James Chambers at birth and today they remain my hero and "Shero". I was making music from the day I came out of my mothers woomb and said "AAAH" and I was acting since I can remember I could walk and laugh like my mother. People would pay me to do that so acting is what I loved to do most and even today I think I am better at that than singing/songwriting. I discovered I had a very unique voice in primary school and at the Pentacostal Church my family went to. When the political landscape was changing in Jamaica as the Island had became independent from Britain, so the music was up beat expressing the spirit of the people to this change hence we got Ska an uptempo upbeat rhythm.

more info: www.jimmycliff.com/v-css/tour

JALEX (Gam)
Malang Touray, aka Jalex, was born in the town of Bakau, in the Gambia. The Grandson of a famous Griot, Jali Foday, he has been inspired by music since his early childhood - an inspiration that came from his grandfather's great work as a cultural musician. Jalex has evolved his own, very distinctive style of music, which he titles "Afro-Afric". The first single came back in 1997. Entitled Afrika Kairo (Peace in Africa), his first track made comment on the state of Africa at the time, and called on all Africans to open there eyes, and see what the constant fighting and unrest is doing to such a beautiful continent.A brief spell as a member of a band, Dextrous Squad, followed, but was not long lived. The band split, but Jalex continued to develop his musical style and songwriting skills over the next few years, performing as a solo artist.The release of Kana Kideh, on video clip, led to regular plays on GRTS, on shows such as Goudi Samdi. A chance meeting in February 2006 brought Jalex together with Gary Jones, a British national, and the sponsorship that such a talented artist deserved had been found. First a website was developed, then the recording of the album, followed by production of CD's in the UK, and the recent video clip for Duniyaa. The success of Kana Kideh has been repeated, and this clip too is played regularly on GRTS. Gary is now Jalex's Manager, and working hard to ensure Jalex's music can each as wide an audience as possibel.The new Hit Album "Soma Alfaa" was released in the Gambia in February 2007, to wide acclaim on TV and Radio in the Gambia. In March 2007, Jalex's song "Nmala Moola Bi" was voted the winner of West Coast Radio's "Smiling Coast Riddim" competition, by the station's listeners during the on air vote, beating songs by a line up of Gambia's finest talents of today, such as Njie B,

more info: www.jalexonline.com
www.malmofolketspark.se/nojen/stora-scenen

_______________________________________


Friday 6th of June;
RAI KUNG CHEB KHALED
at Folkets park malmö

RAI KUNG CHEB KHALED, världens mest framgångsrika arabiska artist till Malmö 6/6 med fredsbudskap!Sverige har sedan länge varit ett land med plats för många nationaliteter, med rum för både historia och förnyelse. Vår nationella identitet måste bygga på en vilja att integrera både gamla och nya svenskar i en gemenskap som ger hemkänsla, trygghet och samhörighet för alla invånare. En familje-nationaldagfest i mångfaldens tecken blir det i Folkets Park fredagen den 6 juni med kungen av Rai; KHALED!

Khaled, som är arabvärldens mest sålda artist någonsin, föddes 1960 i Sidi El-Houri, Algeriet. I början av 80-talet bannlystes Khaleds musik från radio och TV av den algeriska regimen. Khaled flyttade till Paris 1986 och blev en stor stjärna bland de nordafrikanska emigranterna i Frankrike. Så småningom blev han den förste algeriske artisten att få ett kontrakt med ett stort franskt skivbolag och albumet Khaled med singeln Didi blev en megasuccé och sålde över en miljon exemplar i hela världen!1996 fick Khaled åter en hit med sin första fransksjungande låt Aicha. Den sålde i 700.000 exemplar enbart i Frankrike (Danska hiphopgruppen Outlandish gjorde en skön cover på den 2004.)

Khaled flyttade till Frankrike 1985 alldeles efter att ha anordnat den första Rai-Festivalen i Algeriet, en framgång för denna musikgenre som tidigare hade mötts med förakt. Men efter festivalen kände sig Khaled tvungen att flytta, både för att undkomma det eskalerande våldet i Algeriet och för att musiken skulle få utvecklas. Raien är en populärmusik som utvecklades under 1940-talet i den algeriska hamnstaden Oran i mötet mellan arabiska musikformer, spansk musik och jazz. Rai betyder åsikt . Khaled förbereder en turné som bland annat leder honom till Malmö 6/6, Göteborg 7/6 och Stockholm 8/6.Khaled är fortfarande kungen av rai och superaktuell med albumet "1, 2, 3 Soleils"

Vi lever i en värld där vi inte ser något annat än skräckbilder, vi ser bara onda saker Musiken ger en möjlighet att känna vad lycka är i dag, när man ser alla hemskheter på television. Mänskligheten behöver musiken , säger Khaled.Khaled talar om den arabisk-judiska kulturen, och refererar till raiens vagga i Oran.Med på sin turné har han denna gången bjudit med musiker som var med då, på 40- och 50-talen: algeriern Blaoui Houari, raiens urfader, och Maurice Medioni, judisk pianist som var stjärna på Orans kabaréer där fransk chanson mixades med amerikansk boogie och latinamerikanska synkoper!
- Jag vill gifta ihop raien med r´n´b, reggae och blues, säger han. Inom musiken finns inte jude eller arab, europé eller kristen, de kan alla spela tillsammans!

Tid: kl.19.00 Fri ålder

INFO:
www.khaledmania.com/englishbiog.html

khaled-lesite.artistes.universalmusic.fr
www.3arabiaphoto.com/...


_______________________________________

Reggaewarriors & Kulturbolaget presents

DANCEHALL REGGAE (Veteran) vs HIP-HOP R'n'B (Veterans)

Feat; LIVE Governor Andy & Jalex
Dj's @ Main Floor; DJ Confuze, Janniz & Kunta (dancehall, hiphop R'n'B)


Vinyl Baren: Dj Reza (Sweetness)
(House, techno, soul & Funk)


Thursday 20th of March 2008
Time: 23-04, 80:-
info: www.kulturbolaget.se


GOVERNOR ANDY

Redan som 15 åring fick han upp ögonen för reggae i och med filmen The Harder They Come med Jimmy Cliff i huvudrollen. Karriären inom den svenska reggaescenen tog snurr som sångare i bandet Fri Fart 1979 och följdes upp med turnerade med bandet Pink Patchos 1981-1987. Samtidigt gjorde Andy en hel del Soundsystemgig med Papa Bull (Ambassadors Sound). 1991 flyttade Andy till Stockholm och var med och startade Trinity Sound 1993, Slingshot Sound 1998 och Sveriges nu största reggaeklubb Club Studio One 2001. Nöjesguiden utnämnde 1997 Governor Andy till Stockholms Nöjesförbättrare efter lång och trogern tjänst med ett otal reggaeklubbar. På egen etikett gavs singeln ?Internet" ut 1997, men debutalbumet som soloartist kom först 2002 med debut-albumet "Torra Benens Dal" på Sonet/Universal. Governor Andy har även medverkat på ett av Petters album och en stor mängd andra artisters låtar. På sitt andra album har han med utmärkt resultat själv bjudit in vokalisterna Million Styles och Junior Eric. Som det visat sig har Governor Andy alltid bevarat reggaefanan i topp och på senaste plattan ?Som Salomos sång? hörs blytunga rytmer, såväl som uppfräschade klassiker, producerade av Partillo, Mastah L & Niceness för KBC Music som tillsammans tagit fram ett mycket modernt roots sound som passar Andys röst förträffligt. På albumet fortsätter Andy att med sin egen patenterade sång/toaststil att propagera för reggaekulturen och sin förhållning till rastafari med kritiskt tänkande mot den skeva världsordningen. Han gör det stundtals med stort allvar i rösten, ibland med lekfullhet och glimten i ögat såsom vi alla vet Governor Andy gör bäst av alla när han står utrustad med micken i hand.

info:
www.myspace.com/governorandyonline

DJ CONFUZE:

Efter att ha battlat ut deltagare i olika DJ tävlingar för att slutligen vinna DJ-SM 2003, har nu DJ Confuze (Marko Purgaj) de senaste 5 åren fokuserat på att vara en av Sveriges duktigaste klubb-DJ´s. Där har han också fått erkännande genom att 2 år i rad vinna titeln "BÄSTA DJ" i Sveriges största hip-hop gala, The Swedish Hip-Hop Awards. Och som om det inte vore nog han har genom sitt arbete med Klubb Blenda vunnit Nöjesguidens Göteborgspris för "BÄSTA KLUBB" år 2003. Med sin avancerade men funkiga scratch och sin passion för musik har han lyckats kombinera en spelstil som både passar dansgolvet och DJ-tävlingar. Detta har gjort att han har spelat i hela Europa och öppnat för många stora artister såsom 50 Cent, Beatnuts, John Legend, Looptroop samt spelat på stora festivaler som Hultsfred, Göteborgskalaset, Malmöfestivalen, osv. När han inte är ute på vägarna och spelar driver han några av de största hip-hop klubbarna i Göteborg; The Jump och Club Welcome. Han har även varit med och drivit Sveriges främsta och mest respekterade hip-hop klubb, Fatmilk. GZA (Wu-Tang), Tha Liks (Alkoholiks), Masta Ace, Jeru The Damaja, Slum Village och Atmosphere är bara några av artisterna som har besökt Fatmilk under dess 10 framgångsrika år. För att fira jubileet åkte DJ Confuze tillsammans med DJ Dainja (Fatmilks grundare), Timbuktu, Looptroop och Spotrunnaz december 2005 till Joe´s Pub i New York för att visa vad hip-hop Sverige har att erbjuda.

info: www.djconfuze.com
www.myspace.com/djconfuze

DJ JANNIZ

Har spelat skivor sedan 1988 och är en veteran dj inom rnb & hiphopscenen i skåne, 1989 ställde Janniz upp i Dj SM för att ett år senare, 1990 skratcha hem en 2:a plats i DMC DJ SM. Janniz specialitet är R&B,HIP HOP & SOUL´N´FUNK. Hans varumärke är att alltid på ett lysande sätt mixa ihop den rätta stämningen & hålla publiken sysselsatt på dansgolvet "all night long"! Vid sidan av dj:andet bestämde Janniz sig för att börja producera egen musik. Han träffade rapparen Jason och ?Timbuktu? var ett faktum. Mellan 1991-93 gjorde de en hel del produktioner och uppträdande tillsammans som ?Ruze & Jay / och Fusion of Phases. Efter Timbuktu så började han att exprimentera musikaliskt vilket resulterade i singlarna ?spittin on my name? under namnet Abztrazt (1995) och ?I need your love? under namnet Deep Control (1996). Efter detta musikaliska flackande kom han tillbaka med att producera hip hop dängan ?Vem vill hem??(Advance Patrol) tillsammans med dj kollegan Dj More-10. Låten ligger med på 2001 års kritikerrosade svenska hip hop samling ?Ordkrig?. År 2000 tog han över den populära r&b & hip hop klubben ?Hemlig? från grundaren Olog Stuermer. 5år senare är "Hemlig" en av Sveriges längst existerande & välrenomerade rnb & hiphop klubbar. Med ett dj team bestående av Janniz och dj kollegerna Reza, Rodde & Charles har de levererat över 340 grymma klubbkvällar. Klubben blev nominerad till ?bästa klubb? år 2001 vid Nöjesguidens årliga prisutdelning. Med drivkraft och lust att starta någonting nytt öppnade han & en kollega våren 2005 upp månadsklubben One på Jeriko i Malmö & succén var ett faktum...

DJ REZA

RS Influenced is Reza Afzila and Scott Soden. The project is born out of Malmö Sweden and New York?s underground dance scene. The duo first collaborated within Club Sweetness which Reza started in 2000. Sweetness was nominated for best club in Sweden for two consecutive years by The Scandinavian Dance Music Conversation Awards. The past couple of years, Reza and Scott have been performing in the international underground scenes in both the U.S and Europe. As Dj?s, Vj?s and Promtor; Rs Influenced has worked with global acts such as: Dj Pierre, Derrik May, Kevin Saunderson, Phil Asher, Aaron Ross, Mr.V, K-Alexi, Dj T, Booka Shade, Matthew Dear, Swayzak, Funk..D Void, Azzido da bass, Blaze, Joel Mull, John Dahlbäck, Ozgur Can, Bebbe Loda, Spankrock, Tim Sweeney, Patrik Skoog (Agaric), Micheal Mayer (Kompakt Records), Sleeparchive, Soul Central, Minilogue and many more. Reza Afzila (Iran/Sweden) Reza first arrived to Sweden at the age of 11 from Tehran Iran. Back in Iran he was exposed to various forms of native folk music that caught his ear. He claims that it wasn?t so much the melodies that interested him but the beats that had an impact on the listener. In 1990 Reza invested all his money to start his notoriously massive record collection. He purchased almost every genre of sound from rock, hip-hop to soul. One year later, he started spinning housey soul-funk hip-hop which earned him a residency by the age16 at an illegal club named Funk House in Gothenburg Sweden. In the mid-90's, Reza started a buzz which he then traveled throughout Scandinavia playing at clubs. In 1997 he moved back to Malmö and opened Street Records shop that focused mainly on dance and urban style music. At this time he went into the studio and started producing with old friends. Reza then closed his shop and worked at Folk Rock (south Sweden's best record store); focused only on Djíng and found his talent as a promoter as well. Over the years that followed till the present, he has been and still is responsible for a majority of south Sweden's biggest and most important happenings in dance and urban music history

www.myspace.com/rezaafzali

JALEX

Malang Touray, aka Jalex, was born in the town of Bakau, in the Gambia. The Grandson of a famous Griot, Jali Foday, he has been inspired by music since his early childhood - an inspiration that came from his grandfather's great work as a cultural musician. Jalex has evolved his own, very distinctive style of music, which he titles "Afro-Afric". The first single came back in 1997. Entitled Afrika Kairo (Peace in Africa), his first track made comment on the state of Africa at the time, and called on all Africans to open there eyes, and see what the constant fighting and unrest is doing to such a beautiful continent.A brief spell as a member of a band, Dextrous Squad, followed, but was not long lived. The band split, but Jalex continued to develop his musical style and songwriting skills over the next few years, performing as a solo artist.The release of Kana Kideh, on video clip, led to regular plays on GRTS, on shows such as Goudi Samdi. A chance meeting in February 2006 brought Jalex together with Gary Jones, a British national, and the sponsorship that such a talented artist deserved had been found. First a website was developed, then the recording of the album, followed by production of CD's in the UK, and the recent video clip for Duniyaa. The success of Kana Kideh has been repeated, and this clip too is played regularly on GRTS. Gary is now Jalex's Manager, and working hard to ensure Jalex's music can each as wide an audience as possibel.The new Hit Album "Soma Alfaa" was released in the Gambia in February 2007, to wide acclaim on TV and Radio in the Gambia. In March 2007, Jalex's song "Nmala Moola Bi" was voted the winner of West Coast Radio's "Smiling Coast Riddim" competition, by the station's listeners during the on air vote, beating songs by a line up of Gambia's finest talents of today, such as Njie B, Heartbreaker, Marion....... Jalex's distinctive, melodious voice and lyrics appealed to the public, and the fact that he remains true to who he is and where he is from, singing mainly in Mandinka on all his songs, has led to a great deal of respect from public and media alike. Mention the name "Jalex", and the reply will come "Yes....he's the guy who sings in Mandinka...." The CD continues to be popular in the Gambia. Jalex has recorded a promotional video and jingle for Gambia's Number One TV show, Goudi Samdi, hosted by Ansumana Drammeh, as well as working with Africell to produce a jingle and other promotional work. By November 2007, Jalex'spopularity in the Gambia had reached almost fever pitch! His trademark of stopping songs during performances, and starting them again has led to him being known also as "Akuntu" ("Cut it") - the shouts from the crown during shows! As Jalex himself says " If the music is nice....play it twice!!" Interest in this extremely talented and versatile artist continues to grow, and an international breakthrough is widely expected, and will be thoroughly deserved.

March 2007 - Winner - The Smilin Coast Riddim(Gambia) June 2007 - Winner - Best New Artist - UK Senegambian Awards 2007 (UK) January 2008 - Nyamato played twice on BBC 1Xtra by DJ EDu in the UK. Debut Album "Soma Alfaa" hits the shops in London (Reds, Brixton and Sterns World Cafe, W1) February 2008 - Winner "Best Solo Artist" Gam Spirit National Music Awards(Gambia) February 2008 - Nominated in Male Artist of the Year and Afro-Manding Song of the Year - GT Awards 2008 (USA,UK,Gambia) February 2008 - Headline act at UK Gambian Independence Day Celebrations in London, UK.

info: www.akuntu.com
www.jalexonline.com

_______________________________________

Reggaewarriors presents LIVE;
fri.14th of March
@ Tangopalatset-Malmö

COLLIE BUDDZ, NEW KIGSTON BAND and PEE-WEE ABOUT COLLIE BUDDZ(US/Bermuda):

Support: MEDINA

Born in New Orleans, raised on the isle of Bermuda with intermittent stays in urban Toronto, Colin Harper is not an easy youth to pin down geographically. His musical alter ego Collie Buddz however, is one of the most firmly grounded voices you may ever encounter. Incorporating influences from hip-hop to soca, Collie’s music nevertheless has a rock-solid foundation in reggae - and its power to connect ghetto reality with the highest heights of human aspiration - that is a rarity even in Jamaica.

Born in 1981, at the dawn of the turbulent era signaled by the twin omens of Bob Marley’s passing and Ronald Reagan’s election, Collie was immersed in the sound system culture of Bermuda aka “The Rock” since the age of 6. “I used to come home from primary school and my brother would always be on the turntables, playin his new 45's an' I'd just be there vibesin'.” The evolution of dancehall and sound-clash culture into a movement of it’s own in the late 80s and early 90s set the backdrop for young Collie’s discovery of his own sonic identity, and the dancehall kings of that generation - Buju Banton, Bounty Killer and Beenie Man served as his primary influences. “Back when Beenie and Bounty used to war lyrically, seeing clashes wit’ Kilimanjaro an all the sound-man an’ everyt’ing…the whole music scene for me took on a new meaning. Clash thing an’ lyrical war became a part of my daily life from early out.”

The daily operation of trading lyrics in schoolyard clashes quickly gave way to more serious combat as “…people startin sayin ‘Ay, Buddz got some lyrics!’ From an early age, some of the local sounds on the island wanted to get me on dubplate,” says Collie, who stepped into the first of many vocal booths at age 16 to voice customized dubs for some Bermudian sounds. "Sounds was always trying to buss local artists in Bermuda.” Consistent encouragement from the various soundmen and engineers he encountered on those dub excursions led Collie to maintain a musical focus and eventually trek to Florida for a degree in audio engineering, a path that ended behind the boards of his own Bermudian studio, jointly run with his older brother (Smokey) and Sneek Success from one of Bermuda's founding sounds, 'Newclear Weapon'. Building riddims for other artists only expanded his love for writing and voicing his own lyrics however. “I used to make these beats an’ none of the tunes came out how I pictured an artist sittin’ on de riddim, so I decided to start to get in the booth myself again and spit some lyrics. Unless my brother engineerin’ for me, I’m runnin from the board to the booth, back to the board!” Like boot camp for a one-man army, that experience molded the signature vocal style that defines Collie Buddz - a songwriter who can lay his own riddim, sing the hook and chat on the verse. “I build de riddim first and while I’m building it I don’t try an’ think about lyrics ‘cause I'm tryin' to focus on the riddim, yunno? I make it sound as best I can and then for a day or two I rest my ears then start de writing process. I come up wif a melody firs’ and get that down, then start with the lyrics.” The skill with which he compartmentalizes multiple roles in the studio also extends to his easy movement between styles.

A falsetto that combines the singsong lover’s rock appeal of a carnival crooner like Rupee with the deeper emotional catch of Bob Marley or Sizzla, Collie’s voice sits with equal comfort over the jump-up pace of ragga-soca, 4/4 hip-hop beats or an achingly slow one drop. Most strikingly on tunes like “My Everything” he finds both the drive of dancehall and the bluesy edge of roots in a frenetic polyrhythm built around the Latin horns of David Bowie’s “Let’s Dance,” an up-tempo track that could be just as home in a Trinidad carnival as a UK discothèque. “Some tunes I create are just to show that I could do anything I put my mind to,” he explains “to show the versatility of my style.” For many artists such versatility can be a curse and only a select few can maintain a distinctive voice when so many styles come so easy. But on tracks like “Moving On,” the layers of competing influences seem less like contradictions and more like necessary stages in the development of a larger persona, something like the succession of roles from pimp, to preacher, to something like a revolutionary that formed Malcolm X. Instead of pulling the song apart, the warring elements are all somehow essential to a larger vision reflected in his lyrics: “Feel like me cyan move an’ trap in a cage / still searchin’ for the words to put ‘pon the page…” It’s that discovery of timeless roots even within the sweatiest dancehall track that marks the culmination of Collie’s growth.

“Nowadays when I go to put on a CD, its old tune: Alton Ellis, The Meditations, The Heptones, Skatalites, Jacob Miller, Eric Monty Morris; love the rockers music. From that I start to teach myself some of the history of this music, that’s where I started to come a little more versatile with the singin’…the foundation just straight reality, yunno. I like dancehall, but de foundation and conscious tune really what me love.”

www.colliebuddz.com
www.myspace.com/colliebuddz


ABOUT NEW KINGSTONBAND(Jam/US):
consists of three brothers, they have been in the reggae industry for some time now; some might call them "young veterans". Unique sounds is what you hear when listening to New Kingston, these artiste are also a well-put together band. Steve strumming on guitar, Courtney holding it steady on drums and Tahir bubbling on keyboards, brings a sound to be reckoned with. Every member of the group contributes a unique style and voice to the overall sound. The foundation for this phenomenal groups' dynamic is Courtney Panton, father and founder. Courtney had his own band called The Kingston Crew in the 90s and he continues the legacy with New Kingston. Courtney having been entrenched in all facets of the music industry owns and operates his own studio in Brooklyn, where he headed the production of the groups first album Mankind. New Kingston has performed at many venues across the country and the Caribbean, alongside many of Jamaicas top performers. New Kingston has received nominations for reggae music awards and receives recognition from their peers. New Kingston is on their way to becoming the hottest sensation in reggae music!!!!

www.newkingstonband.com
www.myspace.com/newkingstonband

MEDINA is a swedish veteran rap group containing members Sam E & Alibi. This duo is the result when two diffrent nations collide into one of swedenst most successful rap groups.Their backgrounds are of mixed culture with african, swedish and arabic roots. The warmth that evolves from their music and lyrics can light the spark in any envoirment. Their music contains influences from parts of the world wich will make anyone feel the joy of africa latinamerica europa and the middleeast within their presence. Rather rich or poor, underground or mainstream, hiphop to non hiphop their music sets the mood for everyones party instincts there is enough Medina for everyone. If their music is played on the radio or on the tv it will be as if your hands have an automatic function to turn up the volume so you can vibe to the music thats spreading.Medina's keyrole with their music is to make sure that you have a good time whoever you are wherever you are.The music wich medina provides takes you on a journey where you will be experiencing joy,laughter,sorrow,happiness and knowledge throughout the music. Already 2 albums strong within the swedish hiphop industry didnt stop the duo from continuing to release another 2 mixtapes and collaberating with swedens hiphop elite aswell as releasing 6 music videos related to the musicprojects they have been a part of. Also having one foot within the swedish filmindustry with their music beeing part of 2 movies that already won 1 swedish film award each. Being part of several youth related projects wich was provided by the swedish government, one sticks out a bit more than the others and it was the project to encourage youths to vote wich became a huge success and boost for their credibility as artists. This project was similiar to Puff Daddy's Vote or Die campaign.With all of this beeing said we need not say more but let Medina's music speak for itself.

Info Medina: www.7dar.se
www.myspace.com/medinamazika

ABOUT DJ PEE-WEE: (New York/US)
One the most greatest hiphop,R'n'B and Dancehall dj of New York. More about Pee-Wee just check it out on myspace.

www.myspace.com/peeweeent

Tickets: 175:- inanvance
200:- at Door
80:- after show
www.kulturcentralen.nu
tel; 040 10 30 20

Time: 21.00 - 03.00 on stage 22.00
info: www.tangopalatset.se
tel: 040 30 01 09
After Concert; Dj PEE-WEE of New york
Dj Kunta & crew of malmö

_______________________________________


Wedsesday 27th. feb -

CHAM alongside PINCHERS and SPICE (Jam)

Live @ Tangopalatset Malmö-Sweden

Cham
Madhouse/Atlantic recording artist Cham . Dameon Becket aka CHAM twas born and raised in Kingston, Jamaica growing up in the Marverly and Waterhouse communities. His interest in music was fostered by his uncle who owned sound equipment in a studio where accomplished dancehall DJs like Super Cat recorded songs. Latest album , "GHETTO STORY" Produced by Dave Kelly, "GHETTO STORY" is the follow-up to Cham's debut album, "WOW... THE STORY," released on Madhouse Records in 2000. Cham's 2003 released buzz track, "Vitamin S," was the reggae star's first Billboard-charting single. The title track from "GHETTO STORY," featuring Alicia Keys and Akon jumped into Billboard's Hot R&B/Hip-Hop Songs and Rap charts. Cham, one of the world's greatest and most successful dancehall DJs, has been hailed a true superstar, a cutting-edge talent known around the world for his imaginative wordplay, creative sounds, and up-to-the-minute news reports of modern ghetto life. Cham Colabs with Che'Nelle- With the fusion of hard hip-hop, exuberant pop and complex, sensual dancehall rhythms in Che'Nelle's debut UK single , I Fell In Love With The DJ , with Mims for the remix of his club jam This Is Why I´m Hot and with Rihanna on Boom.

More info:
http://www.cham-music.com

www.myspace.com/madhouseartist
Ft;Alicia Keys:
www.youtube.com/v/RVX4QFtOx7o&rel=1
Ft; Rihanna:
www.youtube.com/v/SP8zbul033k&rel=1
Ft; Che'Nelle:
www.youtube.com/v/ziH44IR1YtY&rel=1
Ft, Foxy Brown:
www.youtube.com/v/6SIQlOSQZDo&rel=1

PINCHERS
Pinchers (born Delroy Thompson12 April 1965 in Jamaica) is a Jamaican reggae and dancehall artist.In 1987, Pinchers gained fame with the single "Agony” from the album of the same name produced by King Jammy . In 1990 he had another hit , “Bandelero ”which endures as probably his most remembered single, still a staple on the dancehall scene. Pinchers main source of fame continues to centre on sound system "specials", live appearances at which he excels, and on which he has built a considerable reputation as one of reggae's dancehall stars.

www.myspace.com/pinchersmusic
www.youtube.com/v/GEg3V_E8Z0s&rel=1
www.youtube.com/v/nfuvTGQ0PUc&rel=1
www.youtube.com/v/57AwwuSxcGI&rel=1

SPICE
( New Dancehall Queen ) Grace "Spice" Hamilton was born at the Spanish Town Hospital, and grew up in Old Braeton. She has performed at various stage shows, both locally and overseas. Her first single for Madhouse Records “Complain” on the Pretty Pretty Rhythm did very well both locally and overseas. Her singles “Hype” and “Right There” the latter done in collaboration with TOI hit the road recently and are creating waves. She also collaborated with Jimmy Cliff on one of his album with the hit single entitled “I Want I Do I Get”. Her most current song “Fight Over Man” released on the Mad House label is also creating quite a rave in the dances.

www.myspace.com/spicemadhouse
www.youtube.com/v/pMl9eibH7Sw&rel=1
www.youtube.com/v/4C9QD9QDOp8&rel=1

Ticket: 150:- in advance
www.Kulturcentralen.nu
tel 040-10 30 20

Venue: Tango palatset
www.tangopalatset.se
tel: 040 30 01 09

Door open: 20.00 On stage 21.00


_______________________________________Kulturbolaget & Reggaewarriors present LIVE:

SEAN KINGSTONE (Jam/US)

Monday 25th of februari


Sean Kingston, the 17 year-old Miami born, Jamaica bred artist, is not just a new face in popular music; he's accomplished the rare task of creating a new genre where rap, reggae, pop, doo-wop and remarkable songwriting all combine into something totally refreshing. Add in Sean's family roots, which cite Jamaican legendary producer Jack Ruby as his grandfather, and you have one of the most exciting debuts this year. And while hip-hop lyrics have sparked the biggest debate in years, Sean finds himself in the center of the controversy - but not where you might think. The teen prefers to show his creativity without using profanity.

It's no wonder then that Sean is quickly becoming a household name with his first single “Beautiful Girls,” a song cross-pollinating on both urban and pop radio stations coast to coast. The unmistakable hit boasts the instant hook of “Stand by Me” which acts like a muse for the song produced by savant J.R. Rotem. Sean, who is the flagship artist on J.R.'s label Beluga Heights, will release his debut album Sean Kingston on July 31 via Beluga Heights/Epic.

“I heard the track ‘Stand By Me,' one night in the studio while listening to the radio and asked J.R. if anyone had ever used that sample. He made the beat immediately and I wrote down the lyrics within an hour – it happened very quickly. I loved the way it turned out and I think my sound is a lot different than what else is out there. It all just worked and we knew we had something special with the track. I'm also singing about something people can relate to – I'm singing about being in love with someone who you think is your world but they don't see it that way and you have to end the relationship.”

Kingston wants to make it clear that he is no cookie cutter artist that has the songs mapped out for him - he comes up with 100 percent of his lyrics. Sean also understands that as a 17 year-old making urban music he has a responsibility to fans, “With this album I thought it was important to not use curse words or negative language that might offend people. I write my own songs so it's like if I can write a great track without using those words, then that's the style for me.” Sean continues, “As an artist, my whole goal is to make powerful and classic album. I want everyone to feel my music and understand my heritage and that's what this album will do. The music is all about the authentic Sean Kingston vibe. J.R. is a talented dude and a dope producer and he heard that I had something different to offer from other artists out there. Together we're a powerful force and I'm ready to share it with the world.” Sean talks about J.R. more like a big brother, rather than an Executive Producer of his album. Last spring Sean reached out to J.R. on MySpace. Sean was drawn to J.R. because he was young and hungry like himself and felt like the music he was making was the type of music for him. Rotem emailed him back. J.R. almost had no choice. “Sean would hit me up at least three times a day!” J.R. says.

“He had a real distinct sound,” Rotem remembers. “I worked with some of the best and I don't see why Sean can't grow to be one of them. His potential is limitless.” Rotem invited Sean for a meeting in Los Angeles; coincidentally the young performer was already in the process of moving to California. Shortly after their initial meeting, Rotem had his flagship artist for his Epic records joint venture, Beluga Heights. For Sean, it was a prophecy beginning to be fulfilled. Not only is music his love, it is in his blood. Now Kingston says he's looking forward to making timeless music and living out his dream.

In just a short time, Kingston has already done what few in his age bracket can accomplish - get people excited about music again. His album is shaping up to be filled with a string of hits including the second single “Me Love,” “Got No Shorty,” “There's Nothin,” “I Can Feel It” and “Take You There.”

Perhaps one of the most eye opening tracks is “Dry Your Eyes” where Sean visits the hardship of watching his mother and sister be sent to prison when he was just 15 years-old. He sings to his mother and tells her not to be saddened that she's away from the family and to know that they're always there for her.

“I always had my brother,” he began to explain. “But when my mother and sister went away, it took a lot out of me. My sister went away for four months and my mom has been away for over a year now. When she went away, I thought to myself, this is too much.' I was only 14. I missed her like crazy but I pulled through and used it as my motivation. “Dry Your Eyes” is a defining song on the album for me because it touches on something that's very personal to me and the dope melody that's on there makes me feel even closer to it.

” Sean has a certified hip-hop knocker on his hands with the reggae remix of “Colors” (Reggae Remix) which features the legendary Vybz Kartel and the always profound Kardinal Offishall. The track, which was released this past Spring, was received really well by the industry as a first look from Sean and will appear on his album as a bonus track. “Unity and representation is where Colors came from,” Kingston elaborated. “The song is about representing whatever flag that you're loyal to – whether it is Jamaica, the States, your block etc. It's a lifestyle record that can be a street anthem no matter where you're from and where you at now. The reggae version came up because I wanted to do something special for my roots in Jamaica. The first person I thought of was Vybz Kartel. His verse came out crazy. Then Kardinal, that's my homie, really attacked the track.”

“In the future I want to have my own label and work on the business side,” he said. “I went to acting school when I was younger, so I want to revisit that one day. I want to get into every aspect of the business and see where it takes me. I'm grateful for the fact that my music is able to bridge genres – I'm ready to do that will any business opportunity that comes my way – it's always been important to for me not to limit myself.”

Time: 20.00 - 24.00
On stage: 21.00
Age from: 13yrs
Tickets: 250:-sk or www.ticnet.se
more info:
http://www.seankingston.com http://www.myspace.com/seankingston http://www.kulturbolaget.se
The Abyssinians & Black Uhuru

Måndag 26 november


The Abyssinians (JAM)
www.theabyssinians.com

Ett legendariskt jamaicaband bildat redan i slutet av 60-talet och som allra mest kända för låten ”Satta Massagana” vars riddim återvänts av åtskilliga reggaeartister genom åren. Låten ratades av skivbolaget och bandet köpte själva tillbaka rättigheterna, vilket förmodligen är deras bästa investering någonsin. Nu kommer äntligen rastafarikulturens stora fanbärare till Sverige.

Black Uhuru (JAM)
www.artistsonly.com/blacku

Med klassiker som Guess Whos coming To Dinner, Red, I Love King Selasie, Leaving To Zion, för att nämna några, är Black Uhuru en av de reggaegrupper som rönt störst framgångar världen över efter Bob Marley. Det var i början av 70-talet som Euvin ”Don Carlos” Spencer, Rudolph ”Garth” Dennis och Duckie Simpson startade gruppen som kom att bli dem mest framgångsrika av andra generations reggaeband. 1985 var de den första reggaegruppen någonsin att vinna en Grammy.

The Abyssinians & Black Uhuru (JAM)
Måndag 26 november


På scen: 21:00
Öppettider: 20:00 - 24:00
Pris: 210:-
Förköp:
www.ticnet.se
www.kulturcentralen.nu
Ålder: 13 år

Reggaewarriors crew behind the DJ Box

mer information » www.kulturbolaget.se

_______________________________________

Pride music, Reggaewarriors and M.E presents

LIVE:
COCOA TEA AISHA DAVIS (JaM) plus a tribute to LUCKY DUBE

Friday 16th november 2007 at Tangoplatset malmö

Entré: 180:-sk inadvance
Tickets: Kulturcentralen 040-10 20 30
www.kulturcentralen.nu

Adress: Amilalsgatan 44


more info: Cocoa Tea
www.myspace.com/rumtalk2729
www.artistsonly.com/cocoa.htm

info: Aisha Davis
www.aishadavismusic.com
www.myspace.com/aishadavismuzikSinger Coco Tea (or Cocoa Tea as his stage name is often spelled) is a familiar name to the reggae massive in Jamaica and abroad as he has managed to establish his name in the forefront of conscious reggae music since he first recorded for the "Little Willie" label in the seventies.

Coco Tea was born Calvin Scott in the fishing village of Rocky Point, Clarendon JA, on September 3, 1959. He was also raised in this rural parish, which has produced its fair share of reggae talent as renown reggae artists such as Freddie McGregor, Barrington Levy, Toots Hibbert and Everton Blender were all born here too. Although one might expect that young Coco Tea had a love for the sea like most of the men in his village, he was more interested in music and thoroughbred racing at Caymanas Park. In those days he grew up listening to John Holt, Dennis Brown, Bob Marley and Bunny Wailer. Of course, "The King Of Reggae" Bob Marley belongs to his early influences, but Bunny Wailer was definitely one of Coco Tea's strongest influences... "because of the way Jah Bunny always focused on the music itself, infusing it with passion, using it as a tool to reach people." Still a teenager he recorded his first song, "Searching In The Hills", in 1974. The single was far from successful and he took his mind off the music business for a while. The next 5 years Cocoa Tea first worked as a race horse jockey, and then as a fisherman. However, he returned to his musical pursuits and started testing his lyrics on the various sound systems that came to play in his area. His success in the dancehalls strengthened his purpose and encouraged him to go further, so he began writing songs and training his voice. In 1983, two months after an impressive performance at a dance, Coco Tea moved from the countryside to the big city of Kingston. "Life was the same because when you move you only go to a different place but it is still you," states Coco Tea when answering the question... "How did you experience your move from a rural area to Kingston?".


World leading reggaestar LUCKY DUBE murdered!!! This is a dark day for mankind. Africa has lost one of its biggest musiclegends. Lucky Dube is a victim of the struggle for racial equality,freedom and unity.We all see what apartheid still do to South Africa blak, I can not express my feelings I'm too upset by this senseless killing of a tremendous icon.It was a honour for us to have him at reggaewarriors he was a nice humble afrikan. Reggaewarriors Crew and The Gambia as a whole will never forget Mr. Dube and his family may his soul rest in perfect peace.


Reggaewarriors/Bendulla presents

HABIB KÓITE (Mali)

Torsdag 1 november kl 20.00

Efter en slutsåld konsert vid sista besöket är äntligen Habib Koite tillbaka i Malmö, Malis absolut största musiker! Rosad i Europa och U S A har Habib Koite gått från klarhet till klarhet i sin musikkarriär. I hans musik hittar du spår från flera anrika traditioner i Malis rika musikkultur. Habib Koite har lyckats föra samman dessa olika rytmer till en melodisk, samtida musik, alltid ackompanjerat av hans nästintill magiska gitarrspelande. Tillsammans med sitt storband Bamada, där bl a balofon-virtuosen Kélétigui Diabaté spelar, kommer de att få oss känna ökensanden under fötterna, solen bränna och svetten lacka!

Mer info:
www.habibkoite.com
www.myspace.com/habibkoite
www.reggaewarriors.com


KB Kulturbolaget, Bergsg 18
Entré: 225:-
20.00 - 01.00 på scen 21.00
Biljetter: Kulturcentralen 040-10 30 20 eller

www.kulturcentralen.nu
www.www.ticnet.se

www.kulturbolaget.se


_______________________________________

FREDAG 28 SEPTEMBER
22.00- 03.00

Premiär för mixmusiks och Jerikos nya världsmusikliveklubb Pangea.

Live: Singateh Sing-a-teh

Klubb Pangea presenterar Singateh Sing-a-teh a.ka. Freaky Joe från Gambia live på Jeriko. Singateh har turnerat flitigt i USA och Storbritannien under vår och sommar och kommer nu för första gången till Sverige med sin sköna blandning av reggae, reggaeton, afro manding, hip-hop och boom mbalax. Han har just släppt sitt andra album ”4 ever in luv” och kommer till Jeriko med sitt sju man starka liveband.
www.myspace.com/singateh
www.singateh.com

Mixmusik tillsammans med Reggaewarriors

Stora dansgolvet:
DJ Ibrahim, Gada, Shorty sky juice DK (roots-reggae dancehall)

Baren: DJ Gitonga (soul hiphop afrobeat)
Entré: 160 kr medlemmar/studenter 140 kr eftersläpp 80:- efter 01:00

_______________________________________


Reggaewarriors & Crew
would like to pay our condolence to the family of our beloved sister Natasha (Little T) who sadly passed away 24th of June. She is gone but never forgotten she'll be forever in our hearts. may her soul rest in peace.


_______________________________________


Sky Juice Sound presents;
BEENIE MAN
live from Jamaica

Beenie Man
King Of the dancehall + support
live and direct

also
Two big year to year sound
King Genesis alongside Sky Juice

after concert party @ Rubadub

Sunday, July 01, 2007
The Rock Skindergade 45, Copenhagen
20:00


Ticket sales:
Buy tickets online Billetlugen

Hydepark's Corner Tel:33228685


Beenie Man rightly proclaimed himself, King Of The Dancehall. Why? Because when it comes to chats and riddems, Beenie Man is the alpha and the omega.The 33-year-old Kingston native, born Moses Davis, but better know 'round the world as Beenie Man, is the dancehall movement personified. Releasing his first record, "Too Fancy" at the tender age of 7-years-old in '81, Beenie has not only been at the forefront of the genre ever since, but has been largely responsible for growing it into the international phenomenon it is today.

More info: www.muhmedia.dk/skyjuice__________________________________________LIVE & Direct from Jamaica Kingston
JUNIOR KELLY,
The Concious Voice

Support: Mystic (DK)


JUNIOR KELLY

Med singeln "Love So Nice" och albumet med samma namn låg Junior Kelly år 2000 otroliga femton veckor på topplistor på Jamaica och i Europa! Efter det var förväntningarna höga på denna begåvade reggaeartist och reggaeälskare har inte blivit besvikna so far...Junior Kelly fortsätter pumpa ut concious reggae och med en imponerande albumlista;

Tough Life
Smile
Bless
Concious Voice
Creation
Juvenile
Love So Nice

..har Kelly en plats bland reggaens främsta på Jamaica idag! Torsdagen den 12:e juli står han på KBs scen och det är bara att och njuta av concious reggae när den är som bäst!

www.juniorkelly.net
myspace.com/juniorkelly1

Mc MYSTIC
här i Skandinavien är han mest känd som rapp Mc i tunga soundsystem Universal men redan en etablerad artist och låtskrivare i U K. Mystic har släppt album och singlar som rosats i England; More & More, Tell Me, Trouble. Mystic har värmt upp för bl.a Gentleman och Eek A Mouse och nu är
dags att köra publiken varm på KB innan Junior Kelly tar över!

myspace.com/skyrecordsdk


Torsdag 12 juli KB
öppet: 21.00 - 01
på scen: 22.00
pris: 170 kr + serv.avgift
Ålder: 13_______________________________________


Reggaewarriors & KB proudly present

SIZZLA KALONJI +
X-TERMINATOR Band (Jam)

sunday 10th of June

When the name Sizzla Kalonji is mentioned in Reggae circles, it provokes an extreme response in all those present. Indeed, all who are not present but are familiar with Sizzla's prolific work nonetheless would be equally subject to that said extreme response if they should be present. That is the mark of a truly innovative individual whose name will undoubtedly stand the test of time due to the fact that the responses evoked by Sizzla's name and his music are of no consequence. The sole fact that the responses are extreme is the only issue at hand because that in itself signifies Sizzla's power to affect the reggae loving masses positively or negatively in a very potent way. Even those who are turned off by his message will have to admit that Sizzla is truly a gifted artist at the very least. On the other hand, those who are positively inspired by his music will claim that he is the "King of Reggae."

www.sizzlakalonjiinc.com
www.sizzla.org
www.myspace.com/sizzlakalonji

Date: 10th June
Open: 20.00 - 24.00
On stage: 21.00
E-Fee: 270:- SK

Ticket: www.ticnet.se www.kulturcentralen.nu
ID/Age: 13 yrs
KB,Bergsg 18 Malmö-Sweden
more info: www.kuturbolaget.se

Warm up and After party by Reggaewarriors dj's